Kult-túra

Hat bérletet kínálnak az új évadra a Magyar Rádió zenei együttesei

A zenekedvelő közönség a Vásáry-, Sapszon-, Lehel-, Dohnányi-, ifjúsági és szabadbérletek közül választhat.

2016.06.09 23:29MTI

Hat bérletet kínál a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa a 2016/2017-es szezonra - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A zenekedvelő közönség a Vásáry-, Sapszon-, Lehel-, Dohnányi-, ifjúsági és szabadbérletek közül választhat. Az évadot a Magyar Rádió Énekkara nyitja meg Pad Zoltán vezényletével a Pesti Vigadó Dísztermében. A klasszikus zene legjava hangzik el a Vásáry Tamás örökös tiszteletbeli főzeneigazgatóról elnevezett bérletben. Az énekkari Sapszon-bérlet többek között az angol kóruskultúra több évszázados tradíciójáról, valamint Grammy-díjas zeneszerző darabjából és dzsesszmiséből nyújt ízelítőt. A Lehel-bérlet a szimfóniák kedvelőit kívánja megszólítani 5+1 ajándékkoncerttel.

A Dohnányi-bérlet nyitó előadását az 1956-os forradalom és szabadságharc előtti tisztelgés határozza meg, a 60. évfordulón műsoron lesz Beethoven Egmont-nyitánya, valamint Balassa Sándor és Sosztakovics művei.

Az MTVA által fenntartott három művészeti együttes a hazai és nemzetközi koncertéletben való aktív részvétel mellett részt vállal a közszolgálati műsorgyártásban, valamint a 20. századi és magyar kortárszene tolmácsolásával tovább gyarapítja a közmédia páratlan archívumát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.