Programajánló

Öt színpadon ötven koncert a paksi Gastroblues Fesztiválon

A szervezők a borbarát találkozóra ezúttal már a határon túlról is várnak borászokat, emellett idén is meghirdetik a főzőversenyt, amelynek bevételéből a Kárpátalján fekvő Visk magyar óvodájának építését segítik.

2016.06.06 06:34MTI

A fesztivál vendége lesz az angol gitáros díva, Joane Shaw Taylor, Sean Carney és Shaun Brooker az Egyesült Államokból, valamint Walter Trout - mondta el Gárdai Ádám szervező az MTI-nek. Idén is koncertezik Ripoff Raskolnikov, Ian Siegal, az Ismerős Arcok és a Tűzkerék xT. A fesztivál emellett környékbeli zenekaroknak is bemutatkozási lehetőséget kínál.

A szervező elmondta, hogy a klubkoncertekre már június 27-től várják a közönséget, a program "törzsét" azonban július 1. és 3. között az ESZI sportcsarnokban és parkban rendezik meg.

Gárdai Ádám kitért arra is, hogy újításokkal készülnek a jövő évi. 25. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválra. Egyik ilyen, hogy az ESZI sportcsarnokban nem egy, hanem két színpad lesz. Az evangélikus templomban szombaton délelőtt, az ESZI parkban vasárnap egész nap koncertek lesznek.

A szokásos országos borbarát találkozóra a neves hazai borászatok mellett ezúttal határon túli pincészeteket is várnak. A főzőversenyen, amely az ESZI parkban koncertekkel és fesztiválfocival párhuzamosan zajlik, borral készült étel, borkorcsolya, halászlé, egyéb étel, valamint legszebb főzőhely kategóriában hirdetnek majd eredményt. A közönség a kóstolójegyekkel szavazhat és egyben jótékonykodhat a viski óvoda javára.

Gárdai Ádám hangsúlyozta, hogy idén is minden koncertről készül hang- és videófelvétel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.