Színház a színházban

A Hamletre, a Black Comedyre és a La Mancha lovagjára épít az egri színház a következő évadban

Színház a színházban mottóval, a Hamlet, a Black Comedy és a La Mancha lovagja című darabokra épülő műsortervvel készül a 2016-2017-es évadra az Gárdonyi Géza Színház.

2016.06.03 23:30MTI

Blaskó Balázs igazgató úgy fogalmazott, a színház eszközeivel szeretnék rábírni a közönséget az önmagukkal való szembenézésre. A népszínházra jellemző műsortervvel készülnek, és továbbra is olyan színházeszményt képviselnek, amely "a klasszikus konzervatív értékrendet sugározza, ugyanakkor eszközeiben modern".

A Hamlet című tragédiájával kezdik az évadot októberben, a darabot az igazgató állítja színpadra. Ezt követi Huszka Jenő-Martos Ferenc Lili bárónő című operettje Dávid Zsuzsa rendezésében.

Peter Schaffer Black Comedy című vígjátékát Kiss József rendezi, majd - immár január második felében - a Legyetek jók, ha tudtok című darabot mutatja be a társulat, a Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján készült színművet Moravetz Levente viszi színre.

Látható lesz egy Lev Tolsztoj Anna Karenina című műve alapján készült táncjáték is, az ősbemutató koreográfus-rendezője Velekei László. Dale Wassermann, Mitch Leigh és Joe Darion musicaljét, a La Mancha lovagját szintén Blaskó Balázs rendezi.

A gyerekeknek szánt előadás lesz Az ördög három aranyhajszála és a Tündér Míra; mindkét darab Baráth Zoltán rendezésében lesz látható.

A stúdiószínpadon lesz látható Kocsis István Tárlat az utcán című drámája Beke Sándor rendezésében. Ugyanitt játsszák a Kamaszok című táncjáték Grecsó Zoltán koreográfiájában.

Továbbra is műsoron marad a Charlie nénje című zenés vígjátéka, a Vendégség és a Görgey című dráma, illetve az Öreg néne őzikéje című mesejáték.

Blaskó Balázs beszélt az elmúlt időszak mutatóiról is. Több mint 300 előadást tartottak, a bérletesek száma a korábbi 13 500-ról 13 700 fölé nőtt. A tavalyi 103,7 százalékos látogatottsági mutató viszont némiképp csökkent a 2015-2016-os évadban, várhatóan 95 és 100 százalék között lesz.

Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre, ebben pedig nagy szerep jut a teátrumnak is, hiszen a színházművészet fontos szegmense a kultúrának.

Az évadzáró ülés végén Nagy András vehette át az évad színészének járó elismerést az igazgatótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.