Nem vétett

Felmentették Madonnát Vogue című dala egy részletének szerzői jogi vádja alól

A vita a körül robbant ki, hogy Madonna slágerében engedély nélkül felhasznált egy 0,23 másodpercig hallható részletet, egy kürtszót a Salsoul Orchestra Love Break című dalából.

2016.06.03 12:45MTI
Fotó: Getty images

Felmentette Madonnát a bíróság a Vogue című, 1999-es dala körül kirobbant szerzői jogi perben - írta a BBC News.

A kaliforniai Pasadena fellebbezési bírósága csütörtökön hirdette ki az ítéletet, mely szerint Madonna és lemezkiadója, Shep Pettibone producer-dalszerző nem vétettek a szerzői jogi törvények ellen a sláger elkészítésekor.

A vita a körül robbant ki, hogy Madonna slágerében engedély nélkül felhasznált egy 0,23 másodpercig hallható részletet, egy kürtszót a Salsoul Orchestra Love Break című dalából. Madonnát a Love Break jogait birtokló VMG Salsoul lemezkiadó cég perelte be.

A végső döntést egy három tagból álló testület hozta meg. Susan Graber bíró szerint a felhasznált részlet olyan rövid volt, hogy egy hallgató sem vette volna észre, egy másik bíró szerint viszont a részlet hosszától függetlenül szellemi termék lopása történt. A harmadik bíró szintén Madonna javára döntött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.