Programajánló

Szombaton indul az Óbudai Nyár

Három hónapon át több mint száz programmal, szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, kiállításokkal és gyerekprogramokkal várja a közönséget idén az Óbudai Nyár kulturális rendezvénysorozata, amely szombaton a Korok Napja fesztivállal indul.

2016.05.31 03:30MTI

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, a tizenhatodik alkalommal megrendezett eseménysorozatnak idén tizenhat helyszín ad otthont.

A Korok Napja az ókortól a középkoron át Krúdy Óbudájáig a városrész múltjának több korszakát is megidézi.

A Óbudai Nyár során idén tíz helyszínen rendeznek múzeumi és szabadtéri kiállításokat, és színházi előadásokra is sor kerül, többek között Aquincumban, az Óbudai Társaskörben, valamint a Zichy-kastély udvarán.

A Fő téren ingyenes koncertet ad a görög The Speakeasies Swing Band és az Óbudai Danubia Zenekar. Ausztriából érkezik a Fatima Spar & Freedom Fries, Argentínából pedig a Tangó sztori című produkció várja a közönséget, de mások mellett fellép Rúzsa Magdi, Csík Zenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Roby Lakatos, Malek Andrea, és lesz blues fesztivál is.

Pál Dénes elmondta, hogy először vesz részt a programsorozatban; az énekes július 8-án lép fel a New York hangjai című koncerten Vastag Tamással és Bódy Magdival.

Lőrincz Edina beszámolója szerint idén okostelefonos applikációt is készítettek, amelynek segítségével könnyen áttekinthető az Óbudai Nyár gazdag programja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.