Július 25-31.

Hetven ismert zenész oktat a szolnoki Gitármánia táborban

Mike Gotthard, az Ocho Macho zenekar és Bodor Máté, az Alestorm gitárosa idén is ott lesz a szolnoki Gitármánia Zenei és Továbbképző Tábor hetven oktatója között, a július 25. és 31. közötti rendezvényen koncertezik többek között a Margaret Island, a Junkie Jack Flash és a D.A.S. Trió.

2016.05.29 03:30MTI

A Gyere, tanulj, zenélj... és legyél a magyar zene része! szlogennel meghirdetett egyhetes táborba július 10-ig lehet jelentkezni - közölte Andrásik Remo, a program szervezője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az élő, hangszeres zenéről szóló táborba a 12 évnél idősebb zenekedvelők jelentkezhetnek, ha kezdő vagy haladó szinten szívesen tanulnának Magyarország legjobb könnyűzenészeitől.

A táborban csaknem 20 különböző zenei témakörben tartanak majd oktatást: basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, dob, egyéniségfejlesztés, ének, gitár, hallásvédelem, hangszerelés, hangszerépítés, hangtechnikai ismeretek, rádiózás, stúdiózás, szerzői jogok, színpadi ismeretek, szövegírás, technológiai előadások, zenekari képzés, zeneterápia - sorolta.

Az idei Gitármánia Táborban olyan ismert magyar zenészektől lehet tanulni, mint Lombos El Marci 5letszobrász, Szabó Károly billentyűs, Pacziga Linga, Pintácsi Viki, Koszi Janka, Sántha Gábor énektanárok. Utóbbi a gitárosokat is oktatja Andrásik Remo, Lukács Peta, Nagy Ádám, Mohai Tamás mellett. A basszusgitárosokat Hudák Attila, Szappanos György, Megyasszay István és Temesi Berci tanítja. A dobosokat és ütősöket Mogyoró Kornél, Angler Ákos, Csányi Zoltán, Banai Szilárd, Gerendás Dani és Tóth Tamás.

Az idei tábort a korábban náluk tanuló, s azóta felnőtt és önállóan is tanító generációknak szentelik. Előadást tart majd Nagy Dávid, a Pokolgép egykori gitárosa, Kispál Balázs, a Mobilmánia gitárosa. Fellép a teljes Junkie Jack Flash és a Margaret Island zenekar, utóbbiból Füstös Bálint gitáros és Gerendás Dani dobos is előad majd. Koncertezik továbbá a D.A.S. Trió, akik szintén náluk kezdték a zenei pályájukat; Nagy Ábel, a zenekar gitárosa az improvizációról tart majd előadást. Fellép a String Theory, Roy & Ádám Trió is.

A szakmai előadások között megtalálható a Cseh Tamás Program vagy az Artisjus zenészeket érintő közérdekű programja éppúgy, mint a hangtechnikai, a rádiózásról és a híradástechnikáról szóló technológiai előadás.

A tábort a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.