Programajánló

Hagyományőrző lakodalmat rendeznek Szihalmon

A lakodalmas ételsoron szerepel tyúkhúsleves csigatésztával, töltött káposzta füstölt hússal, kelt tésztából készült kalács és többféle pálinka.

2016.05.28 23:30MTI

Hagyományőrző népi lakodalmas játékot rendeznek a Heves megyei Szihalmon június 11-én - mondta el Joó Csaba, a község néptánccsoportjának elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.

A tizedik alkalommal megtartott rendezvény interaktív lesz, az érdeklődők maguk is beöltözhetnek népviseletbe, csatlakozhatnak a lakodalmas menethez, segíthetnek a vacsora elkészítésében és megkóstolhatják a hagyományos ételeket - ismertette Joó Csaba.

Az eseményen követik a hagyományos népi lakodalmak tematikáját, így például lesz külön lányos és fiús ház, valamint közszemlére teszik a hozományt is. A lakodalmas ételsoron szerepel tyúkhúsleves csigatésztával, töltött káposzta füstölt hússal, kelt tésztából készült kalács és többféle pálinka - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.