Programajánló

A Four Bones Quartet a Budavári Evangélikus Templomban lép fel

Három év után koncertezik ismét Budapesten a Four Bones Quartet. A nemzetközi színtéren is ismert harsonanégyes június 4-én, szombaton a Bécsi kapu téri Budavári Evangélikus Templomban lép fel.

2016.05.28 22:30MTI

A kvartett, amelyben Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János és Gyetvai Péter harsonázik, európai koncertjeit követően szerepel a Budavári Evangélikus Templomban, ahol Bach, Smetana, Brahms, Ellington és más szerzők közkedvelt műveiből játszik - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Four Bones 2002-ben alakult, a csapat az elmúlt tíz évben fellépett többek között Németországban, Ausztriában, Dániában, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Romániában, de visszatérő vendég Ázsiában is, ahol 2009-ben hat koncertből álló turnén vett részt.

A kvartett többször fellépett a Múzeumok éjszakája rendezvényen, a Sziget fesztiválon, volt koncertje a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Szépművészeti Múzeumban és Francia Intézetben is. A formáció 2011 őszén megjelent Crossroads című nagylemeze az együttes sokszínűségét mutatja: a harsonakvartett számára komponált művek elkalauzolják a hallgatókat a tangó, a dzsessz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

Az elmúlt évtizedben számos művésszel, énekessel dolgoztak együtt a bel- és külföldi turnék során, közöttük volt Palya Bea, Szirtes Edina Mókus, Gereben Zitával vagy a Szabó Balázs Bandája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.