Programajánló

Török kori fesztivál Tatán

A három napos Tatai Patara nevű rendezvényen a vár és az Öreg-tó környezetében elevenítik fel az 1597-ben lezajlott ostromot, a vár visszafoglalását a török hadaktól.

2016.05.27 08:13MTI

Európa egyik legnagyobb török kori történelmi fesztiválja kezdődik ma Tatán. A három napos Tatai Patara nevű rendezvényen a vár és az Öreg-tó környezetében elevenítik fel az 1597-ben lezajlott ostromot, a vár visszafoglalását a török hadaktól.

A Tatai Patara több mint 400 magyar, cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák és olasz hagyományőrző, valamint több száz további közreműködőnek köszönhetően jön létre. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és csatajelenetek egyedülálló élményt ígérnek a nézők számára. A monumentális csatajelentekben pikások, muskétások, janicsárok, azabok, sejmenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat a korabeli taktikának megfelelően.

A rendezvény programjában szerepet kap a Magyar Honvédség, lesz haditechnikai bemutató, valamint katonazenekari fesztivál rendeznek csaknem 100 zenész részvételével. Szombaton délután három órakor az összes zenész egy zenekarrá szerveződve ad koncertet a várnál.

A Kuny Domokos Múzeum a fesztivál ideje alatt három új kiállítással várja látogatóit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.