Programajánló

Budapest belvárosába költözik a Müpa Hangjáték

A tavalyi siker után Budapest belvárosába költözik a Müpa Hangjáték nevű interaktív zenedoboz, amelyet május 28. és június 5. között bárki megszólaltathat a Madách téren.

2016.05.25 04:32MTI

Csaknem egy év tervezés, fejlesztés és építés után 2015. novemberében mutatkozott be a közönség előtt az a hatalmas, interaktív zenedoboz, amely klasszikus társai pontos mása, azonban megszólaltatni a tekerő kar helyett egy óriási mókuskerékben gyalogolva lehet, a dallam a hangzófésűk és a kézzel lyuggatott dallamponyva segítségével csendül fel - közölte a Müpa közleményben az MTI-vel.

Tavaly novemberben az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30 ezer ember láthatta és több száz ki is próbálhatta próbálhat az innovatív és látványos szerkezetet.

Május 28-tól minden nap déltől nyolc órán keresztül várja a vállalkozó kedvűeket a doboz, amely Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz Van valami a levegőben című slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje mellett három új dallamot, Wagner Ring tetralógiájának ikonikus részét, A Walkürök lovaglását, Nino Rotának a Fellini Oscar-díjas, 8 1/2 című filmjéhez írt La Passerella Di Addio című számát és a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallamát lehet majd megszólaltatni a téren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.