A Gyöngyhajú lányért

Dávid és Góliát harca - Presser Gábor beperelte Kanye Westet!

Presser a New Slaves című 2013-as Kanye West-számban felhasznált dala, a Gyöngyhajú lány miatt indított pert a világsztár ellen.

2016.05.23 13:59ma.hu

Nem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz - írta Presser Gábor honlapján a Kanye West ellen indított, 700 millió forintos peréről. Presser a New Slaves című 2013-as Kanye West-számban felhasznált dala, a Gyöngyhajú lány miatt indított pert a világsztár ellen - írja a Hirado.hu.

Több millió dolláros pert akasztott Kanye West nyakába Presser Gábor, mivel a rapper szerződés nélkül használta fel a hazai örökzöld slágert egy 3 évvel ezelőtt kiadott számában.

Kanye West állítólag felkereste Pressert, mielőtt kiadta volna a dalát, és meg is egyeztek a a feldolgozás részleteiben. Az amerikai rapper előlegként egy 10 ezer dolláros csekket is küldött, de a szerződést végül nem kötötték meg. Presser a mai napig nem váltotta be a csekket, viszont helyette pert indított - írta még korábban az amerikai TMZ.

3 év alatt nem sikerült aláíratni a szerződést

Presser egy rövid közleményben írta le, hogy már több mint 3 éve folyik az áldatlan és nagyon bántó huzavona a Gyöngyhajú lány használata körül, és még mindig nem sikerült létrehozniuk semmilyen szerződést.

Úgy gondolja, évekig is elhúzódhat a per: "Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel."

A hatalmasnak tűnő összeg azonban csak magyar viszonylatban számít soknak: "A perérték maga nyilvánvalóan az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és persze köszönő viszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével."

Nem lehet, hogy mindig a nagyobb győzzön

Presser szerint a 700 millió forintos per azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a Világsztár – kelet-európai szerző viszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz.

"Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam." - szögezte le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.