Stamp

Alkalmi bélyeggel ünnepli a Magyar Posta a 25 éves Ökumenikus Segélyszervezetet

A bélyegképen a segélyszervezet logója látható, melyet dombornyomás tesz különlegessé.

2016.05.22 03:30MTI

Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti az Ökumenikus Segélyszervezet alapításának 25. évfordulóját a Magyar Posta Zrt.

A bélyegképen a segélyszervezet logója látható, melyet dombornyomás tesz különlegessé. Az újdonság Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült, névértéke 145 forint. A filatéliai különlegesség már kapható a készlet függvényében a postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is - közölte a segélyszervezet szombaton az MTI-vel.

A közlemény idézi Szarka Zsoltot, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki emlékeztetett, hogy a Magyar Posta évek óta együttműködik az Ökumenikus Segélyszervezettel. Azon túl, hogy a segélyszervezet évente megrendezett iskolakezdési akciójának logisztikai partnerei, ezer postahivatalban adománygyűjtő pontot hoztak létre, emellett feláras bélyegek értékesítéséből befolyt adománnyal is támogatták többek között az egyik hazai árvízi segélyprogramot - fogalmazott a vezető.

A dokumentum szerint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a bélyeg kibocsátásakor arról beszélt, hogy az idén 25 éves szervezet szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. Erre az összefogás erejével segítő közösségre utalnak az alapítás 25. évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyegen is látható logóban a koncentrikus körrészletek, melyek egyúttal egy kinyújtott kezet és angyalt is formálnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként.

Az 1991-ben alapított segélyszervezet a mintegy 140 egyházi hátterű karitatív szervezetet összefogó, genfi székhelyű szövetség, az ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként az elmúlt két és fél évtizedben mintegy 40 országban hajtott végre segélyprogramokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.