52 éves volt

Elhunyt a Beastie Boys alapítótagja, John Berry

Bár a zenész még csak 52 éves volt, hosszan tartó betegsége miatt már egy ideje hospice házban gondozták.

2016.05.20 15:46MTI

Ötvenkét évesen meghalt John Berry, a Beastie Boys amerikai hiphop együttes egyik alapítója - számolt be a Rolling Stone magazin.

A zenész csütörtökön halt meg a Massachusetts állambeli Danvers egyik hospice-ában. Édesapja szerint Berry demenciától szenvedett és állapota jelentősen leromlott az utóbbi hónapokban.

Annak idején Berry találta ki a Beastie Boys nevet, amikor Mike Diamonddal a New York-i Walden School diákjai voltak. A banda 1981 júliusában alakult meg, Adam Yauch és Kate Schellenbach csatlakozásával.

Berry gitározott a banda első, 1982-ben felvett Polly Wog Stew című EP-jén, ám nem sokkal később kiszállt az együttesből, mielőtt az punkról hiphopra váltott volna. A zenész később számos, kevésbé ismert együttesben zenélt.

A banda sosem feledkezett meg Berryről, amikor 2012-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek csarnokába, Horovitz felolvasta a nem sokkal később elhunyt Adam Yauch beszédét, amelyben a zenész az együttes korai éveinek meghatározó alakjaként méltatta Berry-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.