Megmérettetés

Eurovíziós Dalfesztivál - nem csak mi nem nyertünk még

Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával a 61. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Stockholmban. A Magyarországot képviselő Freddie a 19. helyen végzett Pioneer című számával.

2016.05.15 09:42ma.hu

Elmaradt a történelmi siker Stockholmban: nem a magyar induló, Fehérvári Gábor, azaz Freddie Pioneer című számára szavaztak a legtöbben, a produkció csak a 19. helyre volt jó, így sajnos nem sikerült bejutnia a tíz legjobb közé. Az idei versenyt Jamala ukrán énekesnő nyerte, 1944 című dalával. A nótát saját maga írta, történetét nagyszülei élete ihlette, és talán az is lényeges, hogy egy krími tatárcsaládról van szó. Ez minden bizonnyal jobban meghatotta a zsűrit, mint tavaly Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című száma, ami a globális konfliktusokra hívta fel a figyelmet, amelynek mindannyian isszuk a levét.

Nem csak nem mi nem nyertünk még

Katt a képre a nagyításért!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.