Sikertelenség

Eurovíziós Dalfesztivál - Ukrán győzelem, Freddie 19. lett

A Magyarországot képviselő Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 108 ponttal a 19. helyen végzett Pioneer című dalával.

2016.05.15 07:42MTI

Jamala ukrán énekesnő nyerte 1944 című dalával a 61. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Stockholmban. A Magyarországot képviselő Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című számával a 19. helyen végzett.

A 32 éves ukrán énekesnő 534 ponttal győzött a 26-os döntőben, ami új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében. Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett a harmadik helyen. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. A dalfesztivál történetében másodszor született ukrán győzelem.

A Magyarországot képviselő Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 108 ponttal a 19. helyen végzett Pioneer című dalával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.