Eurovíziós Dalfesztivál

Freddie ötödikként lép színpadra a döntőben

Ötödikként lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti stockholmi döntőjében Freddie, aki Pioneer című dalával képviseli Magyarországot.

2016.05.13 16:53MTI

Az előadó a döntő pénteki első főpróbája után telefonon az MTI-nek azt mondta, hogy nagyon várja a döntőt.

"Akkor éneklünk, amikor mondják. Ötöst kaptunk, ötödikként lépünk színpadra" - fogalmazott Freddie, hozzátéve: nem foglalkozik semmivel, csak várja a döntőt. Az énekes elmondta: nem tudja még, hogy lesz-e változtatás a produkcióban, ez a svéd kollégákon múlik.

A keddi elődöntőből a Magyarországot képviselő Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) által előadott Pioneer című dal mellett bekerült a fináléba a horvát Nina Kraljic és a Lighthouse című dal, a holland Douwe Bob (Slow Down), az örmény Iveta Mukucsjan (LoveWave), a nagy esélyesek között emlegetett orosz Szergej Lazarev (You Are the Only One), a cseh Gabriela Gunciková (I Stand), a ciprusi Minus One (Alter Ego), az osztrák Zoe (Loin d'ici), az azeri Samra (Miracle), valamint a máltai Ira Losco (Walk on Water).

Döntőbe jutott csütörtökön a lett Justs a Heartbeat című dallal, a lengyel Michal Szpak (Color of Your Life), az izraeli Hovi Star (Made of Stars), a szerb Sanja Vucic Zaa (Goodbye - Shelter), az ausztrál Dami Im (Sound of Silence), a bolgár Poli Genova (If Love Was a Crime), a litván Donny Montell (I've Been Waiting for This Night), az ukrán Jamala (1944), a grúz Nika Kocsarov és a Young Georgian Lolitaz (Midnight Gold), valamint a belga Laura Tesoro (What's the Pressure).

A 26-es finálénak kiemeltként tagja az Egyesült Királyság (Joe & Jake - a dal címe: You're Not Alone), Franciaország (Amir - J'ai cherché), Olaszország (Francesca Michielin - No Degree of Separation), a házigazda, tavalyi győztes Svédország (Frans - If I Were Sorry), Spanyolország (Barei - Say Yay!) és Németország (Jamie-Lee - Ghost).

A döntőben a stockholmi Ericsson Globe arénában elsőként a Belgiumot képviselő Laura Tesoro lép fel. Ezután a cseh Gabriela Gunciková, a holland Douwe Bob, az azeri Samra, majd Freddie következik.

A döntőt 21 órától a Duna televízió élőben közvetíti, előtte az Elővízió című felvezető műsort láthatják a nézők. Szombat este a fővárosi Március 15. téren a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet: Petruska, Ív és Gáspár Laci.

Az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny, évről évre mintegy 200 millió ember nézi. Idén 42 ország képviselői vesznek részt Stockholmban; a verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bécsben Mans Zelmerlöw svéd énekes nyert Heroes című dalával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.