Programajánló

Pünkösdi néptáncfesztivál lesz dél-borsodi településeken

Három dél-borsodi település, Tiszakeszi, Mezőcsát és Szentistván ad otthont immár hatodik alkalommal a Pünkösdi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválnak.

2016.05.14 06:30MTI

A Mezőcsát Népművészeti Egyesület szervezésében a pünkösdi hétvégén húsz együttes mutatkozik be - tájékoztatta Zelei Ferenc néptáncpedagógus, művészeti vezető az MTI-t.

Zelei Ferenc emlékeztetett arra, hogy első alkalommal Mezőcsát volt az egyedüli helyszín, majd a későbbiekben Tard, Tiszakeszi, az idén pedig Szentistván is bekapcsolódik a fesztivál programjaiba.

A háromnapos rendezvényt Tiszakesziben nyitják meg szombaton, ott helyi és vendégegyüttesek mutatják be hagyományőrző műsoraikat. Pünkösd első napján Mezőcsáton folytatódik a fesztivál gyermek-néptánccsoportok bemutatkozásával. A gálát Szentistvánban tartják, ahol a színpadi műsorok mellett kirakodóvásár, népi játszóház, traktoros felvonulás, térzene színesíti a nap eseményeit.

A három napon bemutatkozó húsz együttes között lesz a székelyudvarhelyi Rozmaring Néptáncegyüttes, a miskolci Szinvavölgyi Ifjúsági Néptáncműhely, a Tiszafüred Néptáncegyüttes, Szentistvánból a Karító Néptáncegyüttes, a házigazda Mezőcsát Népi Együttes, de a fesztivál vendége lesz egy fúvószenekar Szihalomról és a tiszafüredi Pipás zenekar is.

Pünkösdhétfőn a Mezőcsát Népi Együttes zárja az eseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.