Programajánló

Pünkösdi programok a Szennai Skanzenben

Az ügyességükről, kitartásukról tanúbizonyságot tevő érdeklődők közül pünkösdi királyt, királynét választanak, a lányok elkészíthetik a királyné gyöngykalárisát, s kitáncolhatják helyéből a májusfát.

2016.05.12 22:30MTI

Pünkösdi forgataggal várja a látogatókat a Szennai Skanzen vasárnap.

Az ügyességükről, kitartásukról tanúbizonyságot tevő érdeklődők közül pünkösdi királyt, királynét választanak, a lányok elkészíthetik a királyné gyöngykalárisát, s kitáncolhatják helyéből a májusfát - írta a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény tagintézménye az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Kiemelték: a Rinyakovácsi portán mindenki megkóstolhatja a pünkösdi perecet, a Pajta Portéka pedig számos zselici termelő és kézműves termékeit kínálja majd. A közönség szórakoztatásáról Dóra Áron mesemondó, a Márkus színház és a Hangolda Műhely gondoskodik.

A Kaposvártól nyolc kilométerre található, a talpas-favázas népi építészet emlékeit őrző, csaknem négy évtizede létrejött falumúzeum pünkösdi programjai között ezen kívül lesz ostorkészítés, szalagszövés és játékudvar is - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.