Programajánló

Kezdődik a Budaörs Fesztivál

Koncertekkel, kiállításokkal és "kultutcával" is várják egyebek mellett a közönséget a szerdától vasárnap estig tartó 19. Budaörs Fesztiválon.

2016.05.03 23:34MTI

A fesztivál igazgatója, Selmeczi Ágnes kiemelte, hogy 5 nap alatt 8 helyszínen 39 programot kínálnak 480 fellépővel. A programok és a műfajok skálája igen széles, hiszen Lajkó Félixtől a szimfonikus koncertig, a jelmezes biciklis felvonulástól az Intim Torna Illegálig, a bukaresti Golan koncertjétől Dobozy Borbála Liszt-díjas csembalóművész fellépéséig terjed.

A programoknak a régi postaépület, azaz a PostART, a városháza, a Jókai Mór Művelődési Központ, a Szabadság út, a Városi Ifjúsági Klub, a Zichy Major, a sportcsarnok és az evangélikus templom ad helyet.

A PostART-ban a Shine pirkadati koncertje mellett fellép mások mellett az egyedi hangzásvilágot teremtő InFusion Trio, Petruska, Török Ádám és a Mini, és ebben a különleges térben lesz látható a Nem létező tárgyak tárlata. Buzás Mihály és Zugmann Zoltán kiállításán megjelenik Deákné vászna, a fészkes fene, a halvány lila dunszt, az eszed tokja és az idő vasfoga is - hívta fel a figyelmet a fesztiváligazgató.

Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren Muzsikáló terek címmel igazi fesztiválhangulat várja a közönséget a Kodachrome duóval és a Strings of the streets muzsikájával. A Jókai Mór Művelődési Központban az olaszországi Marche tartomány mutatkozik be ízekkel, élményekkel és gitárzenével.

Szombaton egész napos utcabállal várják az érdeklődőket: a Szabadság út nagyszínpadán nemcsak koncertek - többek között a Kelemen Kabátban, a Zaporozsec, a Mary PopKids és a Kaláka fellépése -, de vásári komédia, népzenei és néptánc-előadás is várja a közönséget. Ugyanitt, a "kultutcában" pedig színházi társulatok, bábszínház, kézműves bemutatók, vesszőkosaras körhinta, népi játékok és komédiások szórakoztatják az érdeklődőket.

Az Ifjúsági klubban a Lóci játszik zenekar koncertje mellett filmvetítést kínálnak, míg a Zichy Majorban óriás képet színezhetnek ki a vállalkozó kedvűek.

A városháza dísztermében lép fel a Lajkó Félix Trió csütörtökön, míg az aulában Győrfi András festőművész rendhagyó kiállítása nyílik meg.

Egy további helyszínen, az evangélikus templomban ad koncertet Dobozy Borbála vasárnap délután - tette hozzá Selmeczi Ágnes.

A fesztivált a VIVART Budaörsi Sinfonietta koncertje zárja vasárnap este a sportcsarnokban, ahol híres operakórusok csendülnek fel például az Aidából, a Nabuccóból vagy a Pillangókisasszonyból, az est második részében pedig Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve hallható Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

A fesztivál összes programja ingyenesen látogatható - emelte ki az igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.