Programajánló

Új élménypontokat avatnak a Skanzenben vasárnap

A szatócsboltok mintájára működő kisboltban a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a vásárlási szokásokkal és régi mértékegységekkel.

2016.05.01 07:30MTI

Új élménypontokat avatnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban vasárnap, a helyszínek között szerepel csodacsűr, kisbolt, magyar népmeséket megjelenítő játszótér és gyerekgazdaság is - tájékoztatott Kustánné Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógus szombaton az M1 aktuális csatornán.

Elmondta: az idén 18. alkalommal megrendezendő Alkotónapon a közösségek számára hasznos alkotások bemutatása kerül középpontba, amelyekkel a családok együtt, játszva tanulhatnak.

Az új élménypontok a mesekert játszótér átadásával nyílnak meg: a szatócsboltok mintájára működő kisboltban a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a vásárlási szokásokkal és régi mértékegységekkel. A csodacsűrben a környezettudatos életmód kerül előtérbe, a gyerekgazdaságban pedig az állattartást és kiskerti növényültetést próbálhatják ki a látogatók - ismertette a múzeumpedagógus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.