Újabb elszomorító fejlemények

Ópium alapú gyógyszereket szedett Prince

A hatóságok vizsgálják, hogy a fájdalomcsillapítók játszhattak-e bármiféle szerepet a szupersztár hirtelen halálában.

2016.04.28 14:50MTI
EPA/Craig Lassig

Ópium alapú gyógyszereket szedett az énekes, de emellett talán nagyon komoly betegségben is szenvedett.

Receptköteles kábító hatású fájdalomcsillapítókat (opiátokat) találtak a múlt héten váratlanul és tisztázatlan körülmények között elhunyt Prince amerikai popsztárnál - értesült az amerikai média rendőrségi forrásokból.

Az ópiumalapú gyógyszereket az énekesnél és a halála helyszínén is megtalálták - írják a hírportálok.

A hatóságok vizsgálják, hogy a fájdalomcsillapítók játszhattak-e bármiféle szerepet a szupersztár hirtelen halálában. Vizsgálják azt is, hogy a gyógyszereket felírta-e neki valaki. A haláleset körülményeinek tisztázásába bevonták az amerikai kábítószerellenes hatóságot (Drug Enforcement Agency - DEA) is.

Az énekes városában, Minneapolisban megjelenő Star Tribune több, névtelenséget kérő forrásból úgy értesült, hogy Prince néhány nappal a halála előtt túladagolta az opiátokat, ezért kényszerült megszakítani útját atlantai koncertjéről magánrepülőgépével hazatérve.

Az opioid analgetikumok, mint amilyen a metadon vagy a morfium, erős függőséget okozhatnak. A boncolás eredményére legalább négy hétig kell várni a hatóságok szerint.

Közben a National Enquirer amerikai bulvárlap azzal állt elő, hogy Prince AIDS-es volt és készült a halálra. A hírportál névtelenséget kérő zeneipari forrásra hivatkozva azt írja, hogy az énekesnek nagyon rossz volt a vérképe és veszélyesen alacsonyra süllyedt a testhőmérséklete. Súlyos vashiányban szenvedett, gyakran volt gyenge és szétszórt, ritkán evett és nem tudta magában tartani az ételt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.