Április 29-30.

RómerKvelle zenei fesztivált rendeznek Győrben

Igazi utcazenei fesztivál lesz a hétvégi esemény, amelyen mások mellett az Irie Maffia, a Fisch, az Intim Torna Illegál, Fábián Juli és Zoohacker, az Ivan and the Parazol, a Middlemist Red és a Random Trip adnak koncertet.

2016.04.26 03:30MTI

Idén is megrendezik a RómerKvelle könnyűzenei fesztivált Győrben, a pénteken és szombaton zajló eseménynek a tavaly ősszel a győri önkormányzat tulajdonába került Rómer-ház és környezete ad otthont - hangzott el az intézmény programjait bemutató sajtótájékoztatón hétfőn.

Szilágyi Norbert és Horváth Gábor, a Rómer-ház programszervezői elmondták, hogy igazi utcazenei fesztivál lesz a hétvégi esemény, amelyen mások mellett az Irie Maffia, a Fisch, az Intim Torna Illegál, Fábián Juli és Zoohacker, az Ivan and the Parazol, a Middlemist Red és a Random Trip adnak koncertet. Felidézték, hogy az első fesztiválon tavaly mintegy 3500 fiatal vett részt.

Hozzátették, hogy az idei esemény bevételéből az épület további infrastrukturális fejlesztéseit finanszíroznák. Az elmúlt egy évben olyan hangszigetelési rendszert építettek ki, amellyel nagyobb koncerteket is tarthatnak a belváros szívében, mert nem zavarja a környék lakóit. A jövőben a belső tereket szeretnék felújítani.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte: az önkormányzat egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy a ház tulajdonjogát megigényli az államtól, mert a közelmúltban lebontott Ifiház funkcióját az épület kiválóan betöltheti. Az elmúlt egy évben mintegy nyolcvan koncerten, ötven filmvetítésen, kiállításokon és színházi előadásokon húszezer fiatal vett részt.

A városvezető beszámolt arról is, hogy július 23-án a Wellhello és Halott Pénz adnak szabadtéri koncertet a felújított Dunakapu téren.

Grászli Bernadett, a Rómer-házat üzemeltető Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója kiemelte, hogy a ház fontos központja lett az intézmény múzeumpedagógiai tevékenységének azzal, hogy egyre több fiatalt szólít meg a programokkal. Hozzátette, hogy a Cseh Tamás Program támogatásával az elmúlt egy évben szinte minden hétvégére tudtak koncertet szervezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.