Zseniális és sokoldalú művész volt

A Vatikán lapja is méltatta Prince-t

Zseniális és sokoldalú művészként méltatja a csütörtökön 57 évesen váratlanul elhunyt amerikai énekest, Prince-t a Vatikán lapja, az Osservatore Romano.

2016.04.24 16:11MTI

A lap hétvégi száma szerint a zenész "bizonyos túlkapások mellett" bravúros életművet hagyott maga után, maradandót alkotva a modern zenei műfajokban a rocktól a funkon át a dzsesszig.

A Vatikán lapja rámutat, hogy a zenész évekig tartó küzdelmet vívott a nagy lemezkiadókkal és az internetes zeneszolgáltatókkal.

Még ha most egyes rádiók néhány napig állandóan Prince számait is játsszák, köztük főleg a Purple Raint, a "zeneipar fejesei" hamar elfeledtetik majd az énekest. Mindennek dacára Prince "ritka tehetség marad a könnyűzene világában - abban a szürke világban, amelyet a nagyok uralnak" - véli a nekrológ szerzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.