Öcsi

Mesekönyv jelent meg Puskás Ferencről

Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai címmel mesekönyv jelent meg Puskás Ferencről, az Aranycsapat legendás csatáráról.

2016.04.20 12:08MTI

A kötetet bemutató szerdai sajtótájékoztatón a szerző, Kemény Kristóf, elmondta: külföldön több példát is látott arra, hogy sztárjátékosok gyermekkori történeteit dolgozzák fel, név szerint Frank Lampardot és Theo Walcottot említette.

"Úgy éreztem, itt az ideje, hogy Öcsi bácsiról is készüljön egy mesekönyv" - fogalmazott Kemény Kristóf.

Az Alexandra Kiadó gondozásában "Szökjünk ki focizni!" alcímmel megjelent könyv a legismertebb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc kisiskolás időszakát mutatja be - a sok-sok csínytevéssel együtt. A történetek hitelességét az adja, hogy Puskás Ferenc húga, a most 87 éves Puskás Éva a kitűnő labdarúgó gyerekkorának eddig sosem hallott részleteivel szolgált.

"Öcsi tulajdonképpen szófogadó, de eleven gyerek volt, a foci kedvéért pedig hajlandó volt megkerülni a szabályokat. Örülök, hogy egy ilyen kedves mesekönyv mutatja be a gyerekkorát, mert tanulságos a története, ezért minden korosztálynak ajánlom" - nyilatkozta a könyvről Puskás Éva.

Puskás Ferencet már kisgyerek korától legendás barátság fűzte csapattársához, Bozsik Józsefhez, akinek fia, Bozsik Péter is számos olyan titkot árult el a szerzőnek a városi házak mögötti, "grundos" életről, melyeket még annak idején odahaza hallott.

"Ha van sportoló, aki megérdemli, hogy mesekönyvet írjanak róla, akkor az feltétlenül Öcsi bácsi" - jelentette ki Bozsik Péter, aki szerint a kötet által a barátság is más fogalmat kap. Mint mondta, bízik benne, hogy a könyv hatására a mai gyerekek is jobban megszeretik a futballt.

A kiadványhoz Mayer Tamás készített illusztrációkat. Feladatát nehezítette, hogy Puskás Ferencről csak két gyerekkori fénykép maradt fenn, az egyik még kétesztendős, a másik pedig 14 éves korából.

A mesekönyv megírásakor Kemény Kristóf felhasználta a Puskás-szakértő Szöllősi György évtizedes kutatási anyagait is. Utóbbi elmondta, hogy újabb izgalmas és humoros kalandok bemutatásával tervezik a sztori folytatását is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.