Kultúra

Újra rendhagyó irodalomórákat ajánl fel középiskolák számára a FISZ

A program keretében ebben az évben 10 írópáros látogat el iskolákba.

2016.04.08 14:23MTI

Az Írókölcsönző program keretében rendhagyó irodalomórákat ajánl fel idén is térítésmentesen a középiskolák számára a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ), a program keretében ebben az évben 10 írópáros látogat el iskolákba.

A fiatal szerzőkkel foglalkozó szervezet fontosnak tartja, hogy a már jelentős életművel rendelkező alkotók mellett pályájuk elején járó tehetségekkel is találkozhassanak a tanulók - írja közleményében a szövetség.

A rendhagyó órákat tíz páros, Cserna-Szabó András és Kellermann Viktória, Szvoren Edina és Zelei Dávid, Szilasi László és Szekeres Niki, Tolnai Ottó és Tinkó Máté, Adorjáni Panna és Láng Orsolya, valamint Kollár Árpád és Urbán Bálint, Makai Máté és Purosz Leonidasz, Kalapos Éva Veronika és Csepregi János, Potozky László és Soltész Béla, Szendi Nóra és Bödecs László tartja.

Míg az első négy páros szerzőből és moderátorból, a többi hat páros két-két alkotóból áll. A párosok 45-60 perces kortársirodalom órát tartanak 9-11. évfolyamos osztályoknak, április 20. és június 10. között az adott iskola épületében.

Az órákat a jelentkezések sorrendjében tölti fel a FISZ, iskolánként legfeljebb egy foglalkozást tudnak vállalni. Jelentkezni április 10-ig lehet az irokolcsonzo2016@gmail.com címen.

A Fiatal Írók Szövetsége 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók képviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív közösséggé vált. A FISZ feladatai közé tartozik a pályakezdő alkotók tehetséggondozása és műveik megjelentetése, a szakmai érdekképviselet és párbeszéd kezdeményezése, valamint az olvasás és az igényes irodalom népszerűsítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.