Budapesti Tavaszi Fesztivál

BTF - Több mint két héten át a közszolgálati televízióban is

A pénteken kezdődő Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) eseményeit több mint két héten át a közszolgálati televízión is figyelemmel kísérhetik a nézők, az eseménysorozat kiemelt partnere az MTVA.

2016.04.08 01:30MTI

"A nemzeti közszolgálati adón, az M1-en és a Dunán is naponta többször kaphatnak a nézők ízelítőt a fesztivál rendezvényeiről. Célunk az, hogy kedvet csináljunk a programokhoz, vagyis minél többen menjenek el az eseményekre" - hangsúlyozta Doncsev András, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Mint kifejtette, az ajánló híradókban a nézők láthatják, mi történt a főpróbákon, mit mondanak a világsztárok az interjúk során. A hangsúly a zenén van, ezen belül is a komolyzenén, az operán, a dzsesszen és a crossoveren.

A főszerkesztő példaként említette, hogy Liszt Ferenc főművét, a Krisztus-oratóriumot április 17-én a Staatskapelle Weimar tolmácsolásában hallhatja a közönség a Müpában Martin Haselböck vezényletével. Liszt Ferenc ihlette Dubrovay László Faust, az elkárhozott című balettjét is, amelyet április 22-én a Müpában a Pécsi Balett művészeivel, Vincze Balázs koreográfiájával mutatnak be.

Doncsev András kitért arra, hogy a BTF-en középpontban lesznek Bartók Béla művei. Arról is szólt, hogy Puccini Turandot című operáját a Kínai Nemzeti Operaház társulata adja elő április 19-én és 20-án az Erkel Színházban, kínai tervezők munkái pedig a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthetők meg egy divatbemutatón április 23-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.