Mozi

Titanic Filmfesztivál - Kilenc film szerepel a versenyprogramban

Kilenc film, köztük kanadai és kínai alkotás is szerepel az április 7-én megnyíló 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

2016.03.30 00:31Pavlovic
hirdetés

A világ filmterméséből válogató mustrán a Házi gondozás című cseh, a Mindennapi életünk című boszniai, az Apa és lánya című ausztrál, a Démonok című kanadai, a Verem az erdőben című belga-brit, a Sárvirág című lett, az Ami a sötétben rejlik című kínai, az Evolúció című francia és az Aloys című svájci produkció verseng a fesztivál fődíjáért. A beválogatott versenymunkák "bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon" - fogalmaztak keddi közleményükben a szervezők.

Az idei zsűriben Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező foglal helyet, a testület elnöke Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lesz.

A Titanic április 7-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Tanna című ausztrál filmmel nyílik meg, amely egy ősi csendes-óceáni törzs világába kalauzolja a közönséget.

Az április 16-ig tartó filmmustrán Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotását kiemelt gálavetítésen mutatják be. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belő démonokkal övezett úton. Fliegauf filmjének világpremierjét a februári Berlinalén tartották.

A Titanic hivatalos reklámspotja Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjének egy részlete lesz. A rajzos animáció szintén Berlinben debütált a nemzetközi közönség előtt.

A Titanic sajtóirodája csütörtökön teszi közzé a fesztivál teljes programját a www.titanicfilmfest.hu honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.