Brüsszeli robbantások

A terrortámadások ellenére is megrendezik a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivált

A belga főváros Zaventem repülőterén és a Maalbeek metróállomáson történt, több mint harminc halálos áldozatot követelő robbantások miatt eddig kérdéses volt, hogy megnyílik-e március 29-én a rangos nemzetközi filmmustra.

2016.03.24 15:04MTI

A keddi terrortámadás ellenére megrendezik a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivált (BIFFF) - értesült a BBC News csütörtökön.

A belga főváros Zaventem repülőterén és a Maalbeek metróállomáson történt, több mint harminc halálos áldozatot követelő robbantások miatt eddig kérdéses volt, hogy megnyílik-e március 29-én a rangos nemzetközi filmmustra.

A BIFFF csütörtökön Twitter-üzenetben jelentette be: "Maradjon meg a horror kizárólag a filmvászonnak! A fesztivált megtartjuk, jövő héten kezdődik".

A fesztiválon Lily James és Sam Riley horrorvígjátékékát, a Pride And Prejudice And Zombies (Büszkeség és balítélet és a zombik) című filmet is levetítik.

A BIFFF főhadiszállása, a Bozar Centre For Fine Arts elnevezésű művészeti központ mindössze 20 percnyi sétára található a Maalbeek metróállomástól.

A Bozar honlapján egy közlemény jelent meg, amelyben az intézmény úgy fogalmazott: művészeti központként mindenki számára nyitva állnak, és alapvető értékeikhez híven nem zárják be kapuikat.

A BIFFF csütörtöki bejelentése előtt a fesztivál igazgatója, Guy Delmote arról beszélt a Screen Dailynek, hogy amennyiben nem rendeznék meg idén a mustrát, az a jövőjét is bizonytalanná tenné.

"A fesztivál végét jelenthetné, ha most leállnánk. Ha nem rendeznénk meg idén, nehéz helyzetbe kerülnénk, tekintettel arra, hogy máris mennyi pénzt költöttünk el rá" - magyarázta.

A merényletek miatt számos brüsszeli mozi és kulturális intézmény bezárt kedden. A Belga Királyi Művészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, valamint a Művészeti és Történeti Múzeum szerdán is zárva maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.