Programajánló

A Tanna című ausztrál filmmel nyílik meg az idei Titanic filmfesztivál

A Tanna című ausztrál filmmel nyílik meg a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 7-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten.

2016.03.22 05:30MTI

Martin Butler és Bentley Dean alkotása egy ősi csendes-óceáni törzs világába kalauzolja el a nézőket, akik a törzs szigorú hagyományaival szembeszálló fiatal szerelmespár történetét ismerhetik meg. A film tavalyi velencei filmfesztiválon mutatkozott be, díjat is nyert - írták a Titanic szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Idézték Allan Sorensen programigazgatót, aki úgy fogalmazott: céljuk, hogy izgalmas, friss és gondolatébresztő alkotásokat juttassanak el a magyar közönséghez és bemutassák napjaink filmművészetének műfaji, stílus- és témabeli sokszínűségét.

Az idei zsűriben Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező foglal helyet, a testület elnöke Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lesz.

Az érdeklődők 42 külföldi és magyar filmet láthatnak a tíznapos fesztiválon. Az alkotásokat a versenyprogramon kívül a Fesztiválkedvencek, az Amerikai függetlenek, az Ázsiai szelek, A sötét oldal és a Filmdokk szekciókban mutatják be, és vetítenek rövidfilmeket is.

A zárófilm április 15-én A Bigger Splash című olasz-amerikai bűnügyi lélektani dráma lesz Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton és Matthias Schoenaerts főszereplésével. A magyarországi forgalmazó nem tervezi a film mozis bemutatóját, a filmet - amely tavaly versenyben volt a velencei filmfesztivál fődíjáért, az Arany Oroszlánért - csak a Titanicon láthatják az érdeklődők.

A fesztivál díjait április 15-én az Urániában adják át, az utolsó napon, 16-án ismétlő vetítéseket tartanak.

A vetítések és az egyéb események az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin, a Toldi és a Sugár moziban, valamint az A38 Hajón lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.