Virágvasárnap

Pálmalevelekkel és olajágakkal ünnepeltek a Szent Péter téren

Jézus jeruzsálemi bevonulása elevenedett fel a Szent Péter téren vasárnap, ahol Ferenc pápa mutatta be a virágvasárnapi szentmisét.

2016.03.20 23:30MTI

A szertartás a Szent Péter tér közepén álló obeliszknél kezdődött, ahol Ferenc pápa megáldotta a pálmaleveleket és olajágakat, amelyekkel egykor Jeruzsálem lakosai Jézust köszöntötték.

Az egyházfő innen a szabadtéri oltárhoz ment, ahol misét mutatott be.

A húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka, a nagyhét a virágvasárnappal megkezdődik. A keresztény világ ezen a napon azt ünnepli, amikor Jézus szenvedése előtt Jeruzsálembe ment, hogy az ünnepi pászkavacsorát ott költse el tanítványaival. A nép tiszteletadásként pálmaágakkal integetett, innen a latin elnevezés: Dominica palmarum, avagy Dominica in palmis de Passione Domini, azaz pálmavasárnap az Úr szenvedéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.