Programajánló

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

Az expo kísérőrendezvényeként szervezett Orchidea ünnepen több mint 3000 virágzó orchideát láthat a közönség.

2016.03.19 02:30MTI
hirdetés

A magyar fejlesztésű, zöld és kék fénnyel világító virágok is bemutatkoznak március 18. és 20. között a Budapest Sportarénában rendezett jubileumi Gardenexpón és társrendezvényén, az Orchidea ünnepen.

Egy magyar csoportnak sikerült kikísérleteznie egy teljes mértékben növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre ártalmatlan Flavatar elnevezésű kezelést, amelynek alkalmazása után a növények világítani kezdenek a sötétben. A jelenséget a márciusi rendezvényen a csoport egy fedett kertben, 500 különböző virágon és örökzöldön mutatja be - közölték az esemény szervezői.

Az expo kísérőrendezvényeként szervezett Orchidea ünnepen több mint 3000 virágzó orchideát láthat a közönség, de megjelennek majd az olasz és holland nemesítők különlegességei is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Hungarikum lett a Törley pezsgő

Törley

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított "pezsgőbor gyár" ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet. (x)

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.