Néptánc

II. Országos Karikázó Fesztivál a hétvégén Debrecenben

A Debreceni Művelődési Központ (DMK) és a Főnix Néptáncegyüttes március 19-én szombaton rendezi meg a II. Országos Karikázó Fesztivált a Csapókerti Közösségi Házban.

2016.03.17 23:30MTI

Takács Hajnalka, a DMK sajtóreferense elmondta: a "Gyertek lányok karikába" című fesztivált először 2014-ben rendezték meg, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtsanak a néptáncosok - egyéni férfi szóló, párosok, valamint csoportok - számára a bemutatkozásra. A nők önálló bemutatkozási lehetősége akkor kimaradt ebből a sorból, most viszont pótolják.

A rendezvényen idén 13 együttes 290 fővel lép fel. A helyi együttesek mellett érkeznek csoportok Hidasnémetiből, Budapestről, Derecskéről, Gyuláról, Nyíradonyból, Kaposvárról, Püspökladányból és a szerbiai Magyarkanizsáról. A fesztivál egyúttal verseny is, a zsűriben Kácsor Ignácz Gabriella néptáncpedagógus, Ratkó Lujza néprajzkutató és Tóthné Bene Judit népdalénekes foglal helyet.

A szombaton 14 órakor kezdődő fesztivál a nagyközönség számára ingyenes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.