Március 15.

Történelmi hangversennyel ünnepelnek Gyulán

Erkel és európai kortársai címmel rendezik meg az Erkel Ferenc Társaság 27. történelmi hangversenyét március 15. alkalmából a gyulai városháza dísztermében.

2016.03.13 15:34MTI

A koncerten Schnöller Szabina és Jekl László operaénekesek, Áchim Erzsébet zongoraművész, valamint az Erkel Ferenc Vegyeskar áriákat, zongoraműveket és kettősöket ad elő, az estet Somogyváry Ákos, a társaság elnöke vezeti - tájékoztatta az MTI-t Petróczki Gábor kommunikációs referens.

Hozzátette, hogy a rendezvény része az öt héten át, április 15-ig tartó gyulai Tavaszi Fesztiválnak, amelyre a szervezők több mint húsz programmal készülnek a fürdővárosban.

A képzőművészeti programok között szerepel Sz. Kiss Adél grafikus, formatervező és Lonovics László képzőművész kiállítása. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a víz világnapja - március 22. - alkalmából Megidézett történelem - avagy hajókkal a világ körül címmel makettkiállítást szervez. Mesterek és tanítványok címmel március 21-én ex libris tárlat nyílik a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban Póka György gyűjteményéből.

Hodozsó György és Hodozsó Norbert zongoraestet ad, Várjon Dénes zongoraművész pedig Bartók-, Debussy- és Beethoven-darabokból válogat a fesztivál során. A Gyulai Várszínház kamaratermében SZERET...lek címmel a HOPPart és a MaNNa közös zenés produkcióját mutatják be március 22-én, az Erkel Ferenc Multifunkcionális Térségi Közösségi Központ színháztermében pedig 31-én az Égben maradt repülő - Zenés titkok Edith Piaf életéből című darabot tekinthetik meg az érdeklődők.

A népi építőművészet fennmaradt értékei Magyarországon témakörben Bagyinszki Zoltán fotográfus tart vetítettképes előadást április 6-án. Április 8-án a Bartók Béla Emlékév alkalmából megkoszorúzzák a zeneszerző emlékművét a városban, este a Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar ad jubileumi koncertet.

Április 11-én, a magyar költészet napján Beszterczey Attila színművész közreműködésével a József Attila-szobornál koszorúznak. Ugyanazon a napon a könyvtárban író-olvasó találkozó lesz a Szabó T. Anna költőnővel, akivel Kiss László író, a Bárka folyóirat szerkesztője beszélget.

A rendezvénysorozat árpilis 15-én Tavaszi hangok címmel koncerttel zárul a Városházán, amelyen a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai működnek közre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.