Döntött a kormány

A budai Várban helyezik el Habsburg Ottó hagyatékát

Habsburg Ottó hagyatékának a budai Várban való elhelyezéséről döntött a kormány.

2016.03.11 07:57MTI

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint a kabinet örömmel fogadta Habsburg Ottó hagyatékát és fontosnak tartja, hogy azt méltó helyen és módon helyezzék el, a budai Várban.

A határozat rendelkezik egyes budavári fejlesztésekről is a Nemzeti Hauszmann-terv keretében.

Mint a dokumentumban olvasható, a kormány a 2017-es költségvetésben forrást fog biztosítani a Palota út-Csikós udvar-Hunyadi udvar teraszai között létesítendő akadálymentes közlekedési tengely és a Lovardához kapcsolódó kiszolgáló istállóépület megvalósítására, a Csikós udvar és a Hunyadi udvar közötti feljárórámpa újraépítésére, a Karakas Pasa tornyának a rekonstrukciójára, a Buzogány-torony és az ide vezető gyilokjáró egykori állapotának helyreállítására, valamint a nyugati kertek alatt létrehozandó új mélygarázs létesítésére.

A határozat nem említ összegeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.