Városliget

Liget Budapest - Két héten belül indulhat a Hungexpo-épületek bontása

Az egykori irodaházak helyén 2018-ra nyílhat meg a Magyar Zene Háza.

2016.03.10 12:14MTI

Várhatóan két hét múlva kezdődhet a romos Hungexpo-épületek bontása a Városligetben; az egykori irodaházak helyén 2018-ra nyílhat meg a Magyar Zene Háza.

A Városligetben a millenniumtól 1974-ig minden évben nemzetközi vásárokat tartottak, ezek kiszolgálására épültek az 1960-as években a Városligeti-tó közelében egy 10 ezer négyzetméteres telken a most lebontandó irodaházak - idézte fel a terület csütörtöki sajtóbejárásán a Városliget Zrt. sajtófőnöke.

Horn Márton közölte, hogy szerdán megkapták az épületegyüttes bontási engedélyét, így rövidesen megkezdődhet a bontás, majd várhatóan nyár végén a Magyar Zene Házának mélyépítési munkálatai. A Fudzsimoto Szú által tervezett, többfunkciós épület nem foglal el nagyobb területet, mint a romos irodaházak, a most elzárt telket ráadásul megnyitják, a látogatók így mintegy hétezer négyzetmétert visszakapnak a Ligetből - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.