Évforduló

MMA-pályázatok az 1956-os forradalom és szabadságharcról

A színházművészetben a forradalom eseményeihez kapcsolódó tánc-, zenés és prózai produkciókat várnak, akárcsak a zenei alkotások esetében.

2016.03.10 02:30MTI

A Magyar Művészeti Akadémia két pályázaton is várja az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódó művészeti alkotásokat - mondta Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Mint elhangzott, a jogi és magánszemélyek, alkotói közösségek, civil szervezetek számára 200 millió forintos keretösszeggel kiírt pályázat az irodalom terén például író-olvasó találkozókra, rendhagyó irodalomórák megtartására adható be. A színházművészetben a forradalom eseményeihez kapcsolódó tánc-, zenés és prózai produkciókat várnak, akárcsak a zenei alkotások esetében.

Pályázatonként 300 ezer forinttól 1 millióig terjedhet a támogatási összeg, az anyagokat a különböző művészeti kategóriákban egy háromfős bizottság bírálja el. A beküldési határidő március 31. - mondta Kucsera Tamás Gergely.

A főtitkár kitért arra, hogy az MMA egy másik pályázatot is kiírt 1956 hatvanadik évfordulója apropóján, célzottan a 40 év alatti alkotók számára. Itt a keretösszeg 15,7 millió forint, a pályázat célja pedig az, hogy a művészek új alkotásokkal a jelenkor felől reflektáljanak a forradalom és szabadságharc szellemiségére. A beküldési határidő ennél a pályázatnál április 10.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.