Programajánló

Jótékonysági koncertet ad a Zeneakadémián Frankl Péter

A zenés délutánon Frankl Péter életéről és "legizgalmasabb találkozásairól" is beszélget Székely György gasztroenterológus főorvossal, a Semmelweis Vonósnégyes második hegedűsével.

2016.03.07 02:30MTI

Jótékonysági koncertet ad március 20-án a Zeneakadémián Frankl Péter Londonban élő, Liszt-díjas zongoraművész. A hangverseny bevételét a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya javára ajánlják fel.

A szervezők közleménye szerint Frankl Péter a számára legkedvesebb szóló- és kamaraműveket adja elő a Találkozásaim című zenés délutánon. Mozart A-dúr zongoraversenye ás Brahms Brácsadalok című szerzeménye mellett Schubert- és Schumann-művek hangzanak majd el.

A koncerten közreműködik Szutrély Katalin szoprán, Bársony Péter brácsaművész, a Semmelweis Vonósnégyes, valamint Vásáry Tamás zongoraművész, aki egy négykezes darabot is előad Frankl Péterrel.

A zenés délutánon Frankl Péter életéről és "legizgalmasabb találkozásairól" is beszélget Székely György gasztroenterológus főorvossal, a Semmelweis Vonósnégyes második hegedűsével.

Frankl Péter 1943 és 1956 között a Zeneművészeti Főiskolán Hernádi Lajos és Weiner Leó tanítványa volt. Több nemzetközi verseny első díját nyerte el, néhány évet Párizsban élt, majd 1961-ben Londonban telepedett le.

Az 1960-as évek eleje óta a világ legnagyobb együtteseivel koncertezik, a Yale Egyetem vendégprofesszora, 2007-től a pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tiszteletbeli professzora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.