Március 5.

Kiállításmegnyitó, kézműves- és szakmai programok a Néprajzi Múzeum napján

Új időszaki kiállítás megnyitója, kézműves foglalkozások és más programok várják a látogatókat szombaton a Néprajzi Múzeumban az intézmény 144. születésnapján.

2016.03.04 22:30MTI

Kemecsi Lajos főigazgató az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában hozzátette: a szombaton megnyíló Angyalok és koponyák című tárlaton első alkalommal mutatkozik be a múzeum tavaly beszerzett mexikói rituális kellékeket, nyomott papírdíszeket tartalmazó gyűjteménye, emellett válogatott kamarakiállításon, tárlatvezetéssel tekinthető meg Torday Emil Afrika-kutató Magyarországon őrzött rendkívül értékes hagyatékának legjava is.

A szakmai programok közül Kemecsi Lajos kiemelte a Lehet-e a múzeum motiváció? című kerekasztal-beszélgetést, amelyen a résztvevők arra keresik a választ, miként segíthetik a múzeumok a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációját.

A gyermekeket különféle kézműves foglalkozásokkal, például kerámiakészítéssel és szalmafonással várják, az érdeklődők akár saját székelykaputervüket is elkészíthetik számítógépen - hangsúlyozta Kemecsi Lajos, aki kitért arra is, hogy 12 olyan utaztatható tárlatot állítottak össze, amellyel a múzeum Kossuth-téri épületének 2017 végén esedékes bezárása után is képviselhetné magát az intézmény más helyszíneken a tervezett új épület felavatásáig.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.