2016

Oscar-díj - Az Agymanók kapta a legjobb egészestés animációs film díját

A Pixar stúdiónak ez a tizenharmadik Oscar-díja.

2016.02.29 05:36MTI

A legjobb egészestés animációs filmnek járó elismerést a Pixar stúdió kasszasikere, az Agymanók, a legjobb rövid animációért járó díjat pedig a chilei Bear Story kapta a 88. Oscar-gálán Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap.

Az Agymanók díját Pete Docter rendező, forgatókönyvíró és Jonas Rivera producer vehette át. A Pixar stúdiónak ez a tizenharmadik Oscar-díja.

A Bear Story alkotói közül Gabriel Osorio rendezőt és Paco Escala producert jutalmazták. Chilei alkotás először részesült az amerikai filmakadémia elismerésében. A Bear Story - spanyol címén Historia de un oso (Egy medve története) - a Pinkrobot nevű animációs műhelyben készült, és egy öreg medvéről szól, amely visszatekint az életére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.