2016

Oscar-díj - A Mad Max rengeteg díjat kapott

A film vitte el a hangvágás, a hangkeverés, a jelmez, a látvány, valamint a smink és frizura díját is.

2016.02.29 05:34MTI

A Mad Max - A harag útja című posztapokaliptikus akciófilm kapta a legjobb hangvágás és a legjobb hangkeverés Oscar-díját, látványeffektusaiért az Ex Machina című filmet jutalmazta az amerikai filmakadémia a 88. Oscar-gálán vasárnap este Hollywoodban.

A Mad Max - A harag útja hangvágói Oscarját Mark Mangini és David White vette át. A hangkeverés Oscar-szobráért pedig Chris Jenkins, Gregg Rudloff és Ben Osmo lépett a színpadra.

Alex Garland Ex Machina című tudományos-fantasztikus filmjét két kategóriában, az eredeti forgatókönyv- és a látványeffektus-mezőnyben jelölték Oscarra. A produkció végül a látványeffektusokért járó elismerést kapta meg. A díjat Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Ardington és Sara Bennett köszönte meg a filmakadémiának.

A Mad Max - A harag útja kapta a legjobb jelmezért, a legjobb látványtervért, valamint a legjobb sminkért és frizuráért járó elismeréseket is a 88. Oscar-díjátadó gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.

A jelmezekért Jenny Beavan vehette át az amerikai filmakadémia elismerését. A 65 éves brit tervezőt tizedik alkalommal jelölték a díjra, amelyet egyszer már elnyert a Szoba kilátással című filmért.

A legjobb látványtervért járó Oscart Colin Gibson és Lisa Thompson kapta, mindkettőjüket először jelölték a díjra.

A legjobb smink és frizura ugyancsak a George Miller által rendezett filmben volt látható az akadémia szerint, az elismerésen Lesley Vanderwalt, Elka Wardega és Damian Martin osztozott. Mindhárman első jelölésüket váltották díjra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.