2016

Oscar-díj - A Spotlight és A nagy dobás kapta a forgatókönyvírói díjakat

A két film forgatókönyve február közepén az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) fődíjait is elvitte.

2016.02.29 05:30MTI

A Spotlight - Egy nyomozás részletei és A nagy dobás kapta a legjobb eredeti és adaptált forgatókönyv díját helyi idő szerint vasárnap este a 88. Oscar-díjátadó ceremónián a hollywoodi Dolby Színházban.

A két film forgatókönyve február közepén az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) fődíjait is elvitte.

A Spotlight - Egy nyomozás részletei a Boston Globe tényfeltáró újságíróinak munkáját mutatja be, akik katolikus papok szexuális zaklatási ügyeire derítettek fényt. Az Oscar-díjat a film rendező-forgatókönyvírója Tom McCarthy és a társ-forgatókönyvíró Josh Singer vette át. McCarthy az áldozatok bátorságát is méltatta beszédében.

A nagy dobás című film írói, Adam McKay és Charles Randolph a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-szobrát kapták a 2008-as pénzügyi váláság hátterével foglalkozó produkcióért. McKay, aki egyben a film rendezője is volt, és társ-forgatókönyvírója Michael Lewis The Big Short című könyve nyomán írták a szkriptet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.