Programajánló

RockPart: Apocalyptica, Eluveitie és a Tankcsapda az idei programban

Zúzós rock/metál programot ígér a RockPart'16 zenei fesztivál, amelyet június 23. és 25. között rendeznek meg Balatonszemesen.

2016.02.28 09:47MTI

A negyedik alkalommal sorra kerülő háromnapos zenei esemény újra neves külföldi és hazai előadók koncertjeit kínálja a műfajt kedvelő közönségnek - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.

Kiemelték: hatalmas show-val érkezik a metál zenei szcénában igazi különlegességnek számító finn virtuóz csapat, az Apocalyptica, instrumentális dalaikra és keményebb heavy metal szerzeményeikre várhatóan az egész fesztivál-hadsereg "behódol" majd.

A folk metal svájci kiválósága, a melodic death metalt és a kelta népzenét ötvöző Eluveitie koncertje is igazi csemege lesz, a zenekar tagjai olyan hangszereket szólaltatnak meg élőben, mint a tekerőlant, a mandola, az uilleann duda vagy a gaita - tették hozzá.

Szóltak arról, hogy a RockPart kiemelt előadója lesz a TesseracT, a progresszív metál, a zenei kreativitás brit nagymestere is, amelytől kristálytiszta hangzásra, lüktető gitárra, dinamikus ritmusra és ütemváltásokra számíthat a közönség.

A fellépők között lesz a Gamma Ray, amely immár 25 éve a heavy/speed metal képviselője profi hangzásával, tempós, kemény, de egyben dallamos előadásával - jegyezték meg.

A szervezők kitértek rá, hogy 2015 után idén is visszatér a RockPart színpadára Magyarország legnépszerűbb rock bandája, a tankcsapda, hogy megismételje tavalyi fergeteges koncertjét, s látható, hallható lesz a 30 évvel ezelőtt alakult Ossian is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.