Fejlesztés

Elkezdődött a szekszárdi német színház felújítása

Az utolsó előadást - a Harminckilenc lépcsőfok című krimi-vígjátékot - február 18-án láthatták a nézők.

2016.02.27 23:30MTI

Elkezdődött Szekszárdon a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) felújítása, amelynek részeként új színpadtechnikát építenek ki az egyetlen hazai német nyelven játszó teátrumban.

Az utolsó előadást - a Harminckilenc lépcsőfok című krimi-vígjátékot - február 18-án láthatták a nézők, a felújítás ideje alatt a színház csak tájelőadásokat tart - mondta Frank Ildikó, a DBU igazgatója az MTI-nek.

A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériumának 200 millió forintos támogatásával végzik el. A színház igazgatója arról számolt be, hogy a munkálatok során megújítják a teljes gépészetet, szigetelik a Garay téri épületet, kicserélik a nyílászárókat, és energiatakarékossági beruházásokat is végeznek. Az előadótérben a legfontosabb átalakítás az lesz, hogy mozgatható színpadot építenek - tette hozzá.

Az átadást július végére tervezik, az új évadot szeptemberben a megújult színházban kezdik majd.

A DBU a most folyó évadban hat bemutatót tartott, legutóbb februárban Patrick Barlow négyszereplős vígjátékát vitték színre. A társulat műsorterve szerint márciusban Tolna, Baranya és Veszprém megyei helyszínen eddigi darabjait adja elő, köztük a Mesék a bőröndből és a Mézeskalácsember című gyerekdarabot, Pécsett a Berlin című zenés színművet, a budapesti Bethlen Téri Színházban pedig Strindberg Júlia kisasszonyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.