Költészet

Ismét versmegzenésítési pályázatot hirdettek Debrecenben

Idén is meghirdette tavaly elindított nagysikerű versmegzenésítési pályázatát a Debreceni Művelődési Központ (DMK). Az ezúttal három megyére kiterjesztett versenyre még egy hónapig várják a jelentkezőket.

2016.02.28 04:30MTI

Jantyik Zsolt a pályázatról tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Debrecenhez kötődő költők verseinek megzenésítésére rendezett tavalyi vetélkedő sikere bebizonyította: "van jövő, a fiatalok szeretik a költészetet".

Mohos Péter, a DMK zenész klubjának vezetője felidézte, hogy tavaly 16 amatőr énekes, illetve formáció jelentkezett az akkor csak Hajdú-Biharban meghirdetett pályázatra.

Az idén már most ennél több az érdeklődő a vetélkedőre, amelyre Hajdú-Bihar mellett Békés, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is jelentkezhetnek a pályázók - tette hozzá, megjegyezve, hogy az elkövetkező években az egész országra, sőt a határon túlra is szeretnék kiterjeszteni a "Kedv, remények, trillák..." című versmegzenésítési pályázatot.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere kiemelte: a kulturális intézmények működtetése és a kulturális programok biztosítása mellet a városvezetésnek az is feladata, hogy elősegítse azoknak az irodalmi kincseknek a megőrzését és népszerűsítését, amelyeket "a magyar irodalom hosszú évszázadok alatt kitermelt magából".

A zene olyan közvetítő közeg, amely iránt nagy az érdeklődés: a zene mindenkit megérint, és a magyar költők veretes szövegeivel utat talál magának a különböző generációkhoz - magyarázta az alpolgármester.

Ráckevei Anna színművész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója, a versmegzenésítési pályázat zsűritagja szerint a kezdeményezés arra ösztönzi az embereket, hogy kipróbálják magukat a művészetekben.

A pályázat beadási határideje március 20., a beküldött művek előzsűrizésen vesznek részt, a legjobb produkciók pedig a zsűri és a közönség előtt mutatkoznak be április 15-én a Debreceni Művelődési Központban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.