Programajánló

Hegedűvirtuózok csapnak össze szombaton a Várkert Bazárban

Alexander Rybak norvég hegedűs-énekes és Sándor Zoltán, a közmédia klasszikus zenei versenyének döntős hegedűse "mérkőzik meg" egymással a Virtuózok Viadala koncertsorozat következő állomásán szombaton, a Várkert Bazárban.

2016.02.26 20:59MTI

Alexander Rybak az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában úgy fogalmazott: "nagyon szeretek együtt játszani olyannal, aki nemcsak tehetséges, hanem szorgalmas is, így tudja, hogy mennyi munkára van szükség ahhoz, hogy színpadra léphessen".

Sándor Zoltán felidézte, hogy a Virtuózok margitszigeti nagykoncertjén már játszottak együtt a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon győztes zenésszel, most azonban egy paraván mögött, gyakorlatilag ellenfélként fognak zenélni. A nézők csak a sziluettjüket látják majd, így "vakon" kell szavazniuk a nekik jobban tetsző produkcióra - tette hozzá.

Alexander Rybak megjegyezte, hogy régen nem állt már versenyhelyzetben színpadon, de "nagyon érdekes szituáció mindig az élet versenyében részt venni".

A televíziós tehetségkutatóhoz kapcsolódva tavaly indult el a Virtuózok Viadala koncertsorozat, amelyen minden alkalommal egy hangszer a főszereplő, és minden előadásra egy külföldi sztár is meghívást kap.

A szombati esten fellép több hegedűs is: a tavalyelőtti műsorból például Kiss Zoltán, Váradi Gyula és Lakatos Vivien.

A koncerthez kapcsolódva a Várkert Bazárban interaktív zenei kiállítást is rendeznek, ahol több hangszert ki is lehet majd próbálni.

2009-ben Rybak nyerte az Eurovíziós dalfesztivált

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.