Elismerés

Ma este adják át a César-díjakat - a Saul fia is a jelöltek között

Nemes Jeles László nagysikerű drámája hat művel van versenyben a francia filmművészet legrangosabb elismeréséért, amelynek idén két nagy - egyenként 11 kategóriában esélyes - favoritja van, a Marguerite - A tökéletlen hang és a Trois souvenirs de ma jeunesse (Három emlék a fiatalságomból).

2016.02.26 09:28MTI

Nemes Jeles László nagysikerű alkotása mások mellett Alejandro González Inárritu Franciaországban csak tavaly bemutatott Oscar-díjas filmje, a Birdman avagy a mellőzés meglepő ereje, Dzsafár Panahi iráni rendező Arany Medve-díjas alkotása, a Taxi Teherán, továbbá Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjének társaságában a César-díj várományosa.

A francia filmdíjra a legtöbb, 11-11 jelölést a Marguerite - A tökéletlen hang és a Trois souvenirs de ma jeunesse (Három emlék a fiatalságomból) kapta januárban. A két alkotás a kilenc jelölést gyűjtő Mustang című filmmel együtt a legjobb film díjáért is verseng.
A színészi kategóriákban olyan sztárok között dől el a küzdelem, mint Catherine Deneuve és Isabelle Huppert vagy Vincent Cassel és Gérard Depardieu.

A rendezői mezőnyben Jacques Audiard, Stéphane Brizé, Xavier Giannoli, Maiwenn, Deniz Gamze Ergüven, Emmanuelle Bercot és Arnaud Desplechin esélyes a trófeára.

A César-díjakat 41. alkalommal 22 kategóriában adják át a párizsi Chatelet Színházban. Az eseményen Michael Douglast életműdíjjal tüntetik ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.