Kiállítás

Nagyszabású tárlattal tiszteleg David Hockney munkássága előtt a Tate Britain

2017 februárjában nyíló kiállítás egyedülálló betekintést nyújt a 79 esztendős művész hat évtizedet felölelő pályafutásába.

2016.02.22 21:15MTI

Nagyszabású retrospektív tárlattal tiszteleg jövőre a britek egyik leghíresebb kortárs művészeként számon tartott David Hockney munkássága előtt a londoni Tate Britain.

A 2017 februárjában nyíló kiállítás egyedülálló betekintést nyújt a 79 esztendős művész hat évtizedet felölelő pályafutásába - jelentette be az intézmény hétfőn.

"Öröm viszontlátni azokat a munkákat, amelyeket évtizedekkel ezelőtt készítettem, köztük jó néhány igazán korai festményemet" - mondta Hockney.

"Ezzel a tárlattal egy egész életre tekintünk vissza, és remélem, hogy hozzám hasonlóan az emberek élvezettel fogják felfedezni, hogy a közelmúltban és újonnan készített alkotásaim gyökerei miként bontakoztak ki az évek alatt" - idézte a művészt a BBC News.

A tárlat kronológiai sorrendben kalauzolja végig a látogatókat Hockney karrierjén: 1961-es debütálásától kezdve az 1960-as és 1970-es években készített legendás alkotásain át egészen a közelmúlt sikereiig.

A munkák között helyet kapnak a családtagjairól, barátairól és önmagáról készített portréi, valamint a Los Angeles-i napsütötte úszómedencéket ábrázoló képei.

A tárlat a művész közelmúltban született alkotásait, például a 2000-es évekből való yorkshire-i tájképeit és iPad-en készült kísérleti rajzait is felvonultatja.

A 2017. február 9-én nyíló tárlatot május 29-ig kereshetik fel a Tate Britain látogatói. A kiállítást később Párizsba, majd New Yorkba is elviszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.