Eurovíziós Dalfesztivál

Freddie nyerte A Dal 2016 második középdöntőjét

Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott még a döntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye. A legjobb dalszövegírónak járó díjat Csarnai Borbála kapta.

2016.02.21 08:23MTI
MTI Koszticsák Szilárd

A szombat esti adásban Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala összesen 47 pontot - három 10-est is - kapott a zsűritől és nézőktől, ami A Dal 2016 eddigi legmagasabb pontszáma. Öt ponttal kevesebb jutott Vásáry Andrénak, aki a Why című számot énekelte, ugyanennyit kapott a Parno Graszt és a Már nem szédülök.

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottk a döntőbe.

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye. A múlt heti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című szerzeménnyel már bekerült a döntőbe.

A második középdöntőben hirdették ki A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj nyertesét. A közönség és a zsűri szavazatai alapján az elismerést Csarnai Borbála kapta a Pioneer című dalért, amelyet Freddie előadásában láthattak és hallhattak a tévénézők szombat este.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített második középdöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot - mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, ez alapján alakult ki a három továbbjutó.

A Dal 2016 döntőjét február 27-én rendezik, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.