Kiválóság

Az országban egyedülálló művészeti nevelési programot indítanak Sopronban

A projekt a Soproni Petőfi Színház, a Sopron Balett és a Pendelyes Kulturális Egyesület együttműködésével valósul meg.

2016.02.09 06:30MTI

Az országban egyedülálló, a művészeti tárgyakra alapozó képzést indít szeptemberben leendő első osztályosoknak Petőfi Művészeti Nevelési Program elnevezéssel a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény - tájékoztatta az iskola igazgatója az MTI-t.

A program a Soproni Petőfi Színház, a Sopron Balett és a Pendelyes Kulturális Egyesület együttműködésével valósul meg.

Sipos Ferenc igazgató közölte: a leendő első osztályos gyerekek az intézményben érvényben lévő tantervhez igazodva sajátíthatják majd el a különböző művészeti ágak, elsősorban a tánc és a mozgásművészet alapjait, amelyeket a későbbi évfolyamokon kiegészítenek például a drámaoktatással.

A cél, hogy a szabályozott órakereten belül használják ki a művészetek nevelésben betöltött fejlesztő hatását, valamint a gyermekek egyéni és csoportos képességeinek erősítését.

Az első évfolyam tananyagának kidolgozása jelenleg folyamatban van - fűzte hozzá, kitérve arra, hogy igény esetén egyszerre akár két osztályt is indíthatnak.

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta, hogy a teátrum és a Sopron Balett segíti a képzésben az oktatási intézményt, emellett teret ad majd a gyerekek színpadi tevékenységének is. Jövőre például a Diótörőt mutatja be a Sopron Balett William Fomin rendezésében, az előadásban akár a programban részt vevő gyermekek is szerepelhetnek majd - fűzte hozzá a teátrum vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.