Ár-értékarány

A becsült értéken keltek el Moholy-Nagy művei a Sotheby's árverésén

A becsült értéken kelt el Moholy-Nagy László két műve a Sotheby's aukciósház impresszionista és modern művekből rendezett londoni árverésén.

2016.02.08 05:30MTI

A László Károly gyűjteményéből származó alkotások a Bauhaushoz kötődő konstruktivista festő és fotográfus németországi éveiben készültek.

A cím nélküli, 1923-ban készült, Alice Bauernek dedikált akvarell 72 500 fontért (29,2 millió forint) talált új gazdára csütörtökön. Az egy évvel korábban készült kollázs 87 500 fontért kelt el (35,2 millió forint) - olvasható az aukciós ház honlapján.

Három évvel ezelőtt a Sotheby's New York-i aukcióján csaknem másfél millió dollárért (mai áron 430 millió forintért) ütötték le Moholy-Nagy kezet ábrázoló fotogramját, amely ezzel akkor a világ tizedik legdrágábban eladott fotója lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.